Max Pages
Het CMS dat met uw bedrijf meegroeit!
Contact opnemen

 
 
 
 

De kortste route is de beste URL!

Max pages als routeplanner voor je website.


Vanaf versie Max Pages 1.3 is het standaard dat het CMS automatisch, waar mogelijk, de kortste route bepaalt naar een bepaalt document. Hiermee maken we het u heel gemakkelijk en hoeft u niet meer na te denken over het fenomeen duplicated content in zoekmachines.

Zo bepaalt u met uw website-menu wat de links worden binnen uw website en hoe deze zijn opgebouwd.

Hoe werkt het?
U maakt uw interne links zoals gebruikelijk. Dit gebeurd door deze te koppelen aan de CMS templates die Max voor u beschikbaar heeft. Vervolgens kijkt Max automatisch binnen de gehele website wat de kortste route naar dat specifieke onderdeel is en zal die vervolgens overal gaan gebruiken. Zo kan het zijn dat u in uw website-menu een link maakt naar een bepaald nieuwsbericht dan wilt u ook dat die link gelijk overal gebruikt wordt.

Bijvoorbeeld:

U maakt via het CMS een interne link naar een Max Content artikel met in de database aanwezig onder nummer 312 dan zou in de oude situatie de link in uw website overal worden:

http://uwwebsite.nl/nl/content/312/naam-van-uw-artikel.html

Dit is nog steeds het geval tenzij er in uw website-menu ook een link is naar ditzelfde bericht. Dan worden de links namelijk geschreven en opgebouwd zoals het in het menu van uw website staat, bijvoorbeeld:

http://uwwebsite.nl/nieuws/binnenland/algemeen.html

Waarbij het hoofdmenu-item "nieuws" een sub-menu heeft dat "binnenland" heet en dat heeft vervolgens weer een sub-menu dat "algemeen" heet.

Dat is wat een zoekmachine vriendelijk CMS als MAx Pages voor uw website kan betekenen, een ijzersterke interne linkstructuur.

Overigens bestaat uw pagina ook nog onder de oude naam zodat er in de zoekmachines geen dode links ontstaan. Wel wordt er automatisch  aan de code van uw pagina de nieuwe verbeterde URL toegvoegd middels een speciale meta-tag, een zogenaamde canonical URL (zie: http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2009/02/specify-your-canonical.html). Zo weten zoekmachines ook gelijk waar ze voortaan moeten zijn.Reageren

 
Verzenden