Max Pages
Het CMS dat met uw bedrijf meegroeit!
Contact opnemen

 
 
 
 

Open source content management systemen

vaak gratis maar nooit kostenloos


Hoewel het toverwoord maar al te vaak "gratis" is wordt vooral bij bedrijven vaak vergeten dat open-source vaak wel gratis te gebruiken en distribueren is maar dat met name de inzet ervan al tot kosten leidt. Een gedegen kosten/baten analyse (total cost of ownership) zou dan eigenlijk meer op zijn plaats zijn om te zien wat open source kost en waar open-source kan uitblinken binnen uw organisatie en vooral ingezet zou moeten worden en waar juist misschien niet.
"In onze jarenlange ervaring is inmiddels wel gebleken dat het bijna altijd neerkomt op een verstandige mix van open en closed-source componenten die het eindproduct tot een succes maken."
Frameworks, software componenten, faceless operating systems en misschien databases zijn gebieden waar open source uitblinkt omdat het daar draait om uniformiteit en generieke toepasbaarheid. Maar is dat werkelijk wat u wilt met uw website of applicatie? Nee, u wilt zich onderscheiden ten opzichte van uw concurrentie met slimme specifieke toepassingen. Dit is precies de reden waarom wij ons eigen CMS niet als een product in een doos met een strik er omheen aanbieden als download.
"De toegevoegde waarde zit in wat wij ermee doen voor u."
Wij behandelen ons eigen CMS als een raamwerk waarop we speciaal voor u een nieuw concept bouwen. Uw website!

Hieronder zetten we de voor ons belangrijkste voor- en nadelen van open source voor u uiteen:

Nadelen open-source software
 • Uniek - Hoe maak ik met open-source CMS mijn bedrijf uniek op internet, lukt dat met alleen een design? Wij denken van niet en dan ben je al gauw gebonden aan slimme combinaties van open-source pakketen maar hoe en wie regelt dat?
 • Garantie. - Open-source kent nagenoeg geen garanties. Geen kwaliteit van het geleverde product en geen aansprakelijkheid.
 • Continuïteit in business-critical applicaties. - Open-source heeft geen aanspreekpunt wat er geberud er als de community wegvalt die de ondersteuning biedt? Welke garanties zijn er met betrekking tot doorontwikkeling?
 • Schaalbaarheid. - Is open-source klaar voor grote hoeveelheden traffic? Soms wel maar wanneer dat niet zo is wat dan hoe belangrijk is mijn specifieke probleem in de community die de software onderhoud?
 • Ondersteuning. - Ok, mijn site draait maar iets werkt niet zoals ik verwacht, of het werkt wel maar ik weet niet hoe het precies werkt wie helpt mij?
 • Maatwerk. - Als u al iemand vindt die maatwerk levert zit u waarschijnlijk net zo vast aan die persoon/bedrijf als met closed-source en/of proprietary-software.
 • Ondoorzichtige kosten structuur. - Jazeker gratis software komt niet zonder kosten! Alleen waar zitten die kosten verstopt dat zal zeker niet in alle gevallen duidelijk zijn. Een goede TCO-analyse (total cost of ownership) zal lang niet altijd in het voordeel van alleen open-source uitvallen.

Voordelen open-source software
 • Generiek toepasbaar. - Goed inzetbaar als component binnen een bredere toepassing.
 • Uitwisselbaar. - Door de generieke aard van de software is het vaak makkelijk uitwisselbaar als er een nieuw beter alternatief ontstaat in de gemeenschap.
 • Vaak gratis. - De toegepaste licenties maken het vaak mogelijk de software mee te leveren met andere appliaties en of toepassingen
 • Stabiliteit. - Door een brede inzet en ontwikkel community zijn de kinderziektes er vaak al wel uit.
 • Vrij bruikbaar. - De toegepaste licenties maken het vaak mogelijk om de software aan te passen naar eigen wens en af te wijken va het standaard ontwikkelpad.
Wij vragen ons dagelijks af waarom men nooit de volgende vraag stelt:
"Wat kost open source uw bedrijf?"
Bent u nog niet volledig overtuigd dat het om de juiste mix gaat? Reageer dan hieronder en neem gelijk contact met ons op en dan lichten wij het graag voor u toe in een prettig gesprek.Reageren

 
Verzenden